Ivomal
Image default
Business

Waarom is tekst belangrijk?

 

Generatie Z zal het nauwelijks geloven als ze dit hoort. Zij geeft met 95% de voorkeur aan YouTube boven alle andere Social Media. Toch blijkt uit onderzoek dat tekst belangrijker is dan video of film op een informatieve of commerciële website. Ruwe schatting: er zijn meer dan 50 miljard websites op het internet te vinden. Gigantische aantallen. Wil jij met jouw website opvallen dan moet je weten wat je doet. Gelukkig kan een goede tekstschrijver je helpen om van jouw site een doorslaand succes te maken.

 

Verbeelding

Wie wil dat nou niet, af en toe in een andere wereld zijn? Een wereld die je zelf vormt terwijl je leest. Dat doet tekst: het vertelt een verhaal zonder het beeld voor te kauwen. Een afbeelding staat al vast en spreekt daardoor minder tot de verbeelding. Wanneer je tekst goed inzet laat je de klant dagdromen en nadenken over wat jouw product hem kan bieden. Zo win je zijn aandacht op een veel effectievere manier dan met alleen afbeeldingen. Schrijf genoeg om teleurstelling en onduidelijkheid te voorkomen, maar niet te veel zodat de klant zelf genoeg verbeeldingsruimte heeft.

 

Tekstschrijver website levert kwaliteit

Hoe mooi je site ook is, zonder goede tekst zal deze niet bezocht worden. Een koper is op zoek naar informatie, niet naar gelikt design. Uiteraard is structuur en opmaak ook een belangrijk element van een goede website, maar het draait uiteindelijk om de kwaliteit van de webteksten. Een tekstschrijver die gespecialiseerd is in het schrijven van teksten voor websites kent deze techniek als geen ander. Hij zal zorgen dat de tekst en het design elkaar aanvullen op je website en Seo teksten laten schrijven.

 

SEO

Ook Google houdt niet van sites zonder tekst. Ook sites die wel tekst hebben, maar die niet aan zijn standaarden voldoen keurt de zoekmachine af. Zonder sterke, dynamische tekst is je site niet relevant en is je harde werk dus voor niets. Alleen als je in de topresultaten verschijnt na een zoekopdracht ben je zeker van een bezoek van die potentiele klant. Je tekst is van doorslaggevend belang voor de geïnteresseerde bezoeker. Wie dus de teksten van zijn website niet deskundig aanpakt, zal zeker veel klanten mislopen en tekstschrijver den haag.

 

https://www.textmakelaar.nl/