Ivomal
Image default
Business

Vind een weg in de wereld van duizenden schroeven

Het aantal beginnende klussers lijkt opmerkelijk te zijn toegenomen sinds de eerste lockdown van start ging. Het gedwongen thuiswerken bleek een positief effect te hebben op de omzet van doe-het-zelfretailers.

Onder meerHornbach Group ervaarde de stijging van de omzet. Zo bleek deze grote retailer in het derde kwartaal een omzet van ruim 1,3 miljard euro te hebben gerealiseerd; 20,3 procent meer dan een jaar eerder.

Diverse gereedschappen

Als beginnende klusser is het niet gemakkelijk direct een weg te vinden in de wereld van de klussers. Zo zijn er duizenden soorten gereedschappen mogelijk om een schilderij te bevestigen aan een muur, waarbij er altijd één de beste is. Welke dat is, klinkt als ervaring. Om een wegwijs te hebben rondom het vinden van de juiste schroef bij elke klus, zal hieronder een kort overzicht worden weergegeven van de eigenschappen van enkele schroeven.

Vlonderschroef

Vlonderschroeven zijn 5 millimeter dik, waarbij de lengte afhankelijk is van de dikte van de betreffende vlonderplank. Vlonderschroeven hebben het voordeel dat de kop niet gemakkelijk afbreekt en dat de schroef magnetisch is op de bithouder.

Gipsplaatschroeven

Gipsplaatschroeven staan ook bekend als de snelbouwschroeven; roestvaste schroeven die voorzien zijn van een dubbel schroefdraad, een scherpe punt en een kruiskop. Zoals de naam al zegt, zijn deze schroeven te gebruiken bij het monteren van gipsplaten.

Houtdraadbouten

Houtdraadbouten, ook wel houtfretten genoemd, zijn beschikbaar in verzinkt, RVS en zwart. Deze bouten zullen gemonteerd moeten worden met behulp van een steeksteutel of dopbitsleutel. De houtdraadbouten worden voornamelijk gebruikt bij zwaardere constructies.

Tellerkopschroeven

Tellerkopschroeven zijn het alternatief van de houtdraadbouten, waarbij de tellerkopschroeven sneller te verwerken zijn dankzij de torxkop. De schroeven zijn te verkrijgen in normaal en geel verzinkt. Deze flenskopschroeven zijn onder meer te gebruiken bij het bouwen van lariks douglas overkappingen of het monteren van bouwhout.

http://bnvtools.nl