Ivomal
Image default
Business

Voorkom een inbraak door de juiste handelingen

Niet alleen in de wintermaanden zullen inbraken plaatsvinden. In de huidige samenleving is een extra beveiliging rondom de woning essentieel om de kostbare spullen binnenshuis veilig te houden.

Inbrekers zullen in veel gevallen voor een snelle buit gaan. Hoe langer zij doen over het binnenkomen van de woning, hoe groter de kans is dat de inbrekers het doel opgeven. Woningeigenaren streven naar deze situatie, waarbij een goede beveiliging erg belangrijk is.

Houd de buurt onder toezicht

Als buurt is het belangrijk te verenigen om inbraken tegen te gaan. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een gezamenlijke groepsapp, waarbij verdachte situaties direct gedeeld kunnen worden met de medebewoners. Hierbij kan het naar binnen kijken bij huizen of een specifieke route herhaaldelijk bewandelen mogelijk leiden tot een inbraak. Bij een verdachte situatie is het altijd verstandig 112 op de hoogte te stellen, 80% van de woninginbraken worden opgelost door de politie.

Bewoonde indruk

Inbrekers proberen altijd het ideale moment te kiezen om de inbraak te plegen. Het gemak staat hierbij centraal, waarbij zij streven naar een situatie waarin zij niet snel gezien worden. Zo wordt 80% van de inbraken gepleegd door gelegenheidsdieven, waarbij zij zien dat een bedrijf gesloten is of de bewoners op vakantie zijn. Door lampen te laten branden zal dit helpen bij een bewoonde indruk, waardoor inbrekers afschrikken. Om de energierekening aannemelijk te houden, is de aanschaf van een tijdsschakelaars en mogelijke bewegings- of schemerschakelaars ideaal.

Camera- of alarminstallatie

Uiteraard is het plaatsen van een camera- of alarmsysteem vrijwel de beste optie voor inbraakpreventie. Deze plaatsing zal direct leiden tot een afschrikking, doordat de inbrekers geheel in beeld worden gebracht. Bij een camera kan ook verdacht gedrag in beeld worden gebracht, een alarminstallatie zal enkel geschikt zijn wanneer het pand wordt betreed.

http://groenewegendelft.nl