Ivomal
Image default
Business

Het beschikken over kunststof kozijnen voor optimale bescherming

Elk huis zal beschikken over enkele kozijnen. De kozijnen zijn verantwoordelijk voor het behouden van de isolatie en veiligheid binnenshuis; twee belangrijke factoren voor een woningeigenaar. Bij aanschaf van nieuwe kozijnen zal de koper voor vele mogelijkheden te staan.

Bij de kozijnen bestellen kan de koper alles naar eigen wens aanpassen, denk aan de vormgeving, raamtype en profieltype. Verder is de keuze mogelijk tussen een kunststof of houten kozijn. De meerderheid verkiest het kunststof kozijn over een houten kozijn. Waarom? Hieronder staan enkele voordelen van een kunststof kozijn ten opzichte van een houten kozijn.

Onderhoudsarm

Ten opzichte van een houten kozijn is een kunststof kozijn nauwelijks onderhoud vergt. De kozijnen zijn kleurvast, waarbij de kozijnen ook niet geschilderd hoeven te worden. Verder zijn de kunststof kozijnen bestendig voor alle weersomstandigheden. Door het kozijn somtijds met een natte doek te reinigen, zal dit voldoende zijn voor de komende weken. Al met al zijn de kunststof kozijnen niet enkel tijdbesparend, maar ook kostenbesparend.

Isolatie

Kostenbesparend dus. Zo vergen de kozijnen weinig schoonmaakkosten, maar ook de stookkosten zullen opmerkelijk bespaard worden. Zo hebben de kunststof kozijnen een isolerende eigenschap, waardoor de besparing kan oplopen tot ruim € 250 per jaar! Dankzij een grote hol van binnen, dat stilstaande lucht bevat, zal de kunststof kozijn isolerend werken. De woning zal sneller te verwarmen zijn, doordat tocht verleden tijd is.

Veilig

Als woningeigenaar wilt u graag uw kostbare spullen optimaal beschermen. Ook hierbij zal een kunststof kozijn bijdragen. De kozijnen zijn lastig te ontgrendelen en beschikken zij over een Politie Veilig Wonen Keurmerk. Door de speciale scharnieren is het kozijn vrijwel niet uit de hengels te tillen.  Daarnaast bieden de kozijnen ook bescherming op het gebied van brandgevaar. Het kunststof is zelfdovend en moeilijk ontvlambaar. Dit zal leiden tot een minder snelle bevordering van een eventuele brand.

http://directeenkozijn.nl