Ivomal
Image default
Business

Waarom elk bedrijf zou moeten kiezen voor kantoorbeplanting

Wist je dat planten een kantoorruimte veel meer leven geven? Planten dragen bij aan een positievere beleving van een ruimte en zorgen voor meer zuurstof, waardoor er een gezondere werkplek wordt gecreëerd. Een groene werkplek ziet er niet alleen gezellig uit, maar draagt dus ook nog eens bij aan de welzijn van je werknemers. Dat is dan ook de reden waarom steeds meer bedrijven kiezen voor kantoorbeplanting inclusief een heus beplantingsplan om het beste uit de kantoorruimte te halen.

Trends in kantoorplanten

Planten worden een steeds belangrijker onderdeel van het kantoormeubilair. Kreeg je vroeg een plantje op de hoek van je bureau, tegenwoordig gaan we massaal voor groot, groter, grootst. Plantenwanden met verticale begroeiing zijn mateloos populair. Niet alleen neemt het minder ruimte in beslag, ook geef je een ruimte in één oogopslag een heel dynamische beleving mee.

Kantoorbeplanting kiezen

Hoe kies je kantoorbeplanting uit? Logisch dat je in een tuincentrum door de bomen het bos niet meer ziet. Een kantoor is een iets grotere en ingewikkeldere ruimte om aan te kleden met planten dan een huiskamer en daarom is een professioneel plan vaak aan te raden. In zo’n plan worden er rekening gehouden met wensen en de klimaat van het kantoor. Hierbij wordt er rekening gehouden met het type ruimte, lichtinval, temperatuur en meer. Zo bent u verzekert van planten die er niet alleen mooi uitzien, maar ook bijdragen aan het zuiveren van de lucht van een ruimte en het dempen van het geluid. Er kleven dus een hoop voordelen aan planten in je kantoor. Wist je dat planten zelfs het welzijn van je medewerkers bevordert en het ziekteverzuim verminderd? Redenen genoeg om voor kantoorbeplanting te kiezen.