Ivomal
Image default
Business

Veilige werkomgeving

Binnen een bedrijf is het belangrijk dat de veiligheid gewaarborgd wordt. Ongelukjes zitten namelijk in een klein hoekje. Wanneer je hier niet op voorbereid op bent kan dit nare gevolgen hebben. Het is daarom van belang dat er een veiligheidsplan voor u bedrijf voor wordt opgesteld. Op deze manier bent u altijd voorbereid mocht er iets gebeuren. In Nederland is het voor een bedrijf zelf verplicht om hierover nagedacht over te hebben. De veiligheid van je werknemers waarborgen kan door middel van bhv opleiding en voorbereid te zijn op verschillende scenario’s.

Wanneer je als bedrijf minstens een persoon in dienst hebt is het al vereist dat er een bhv’er in het bedrijf bevindt. Een bhv’er staat voor bedrijfshulpverlener. Je kunt een bedrijf hulpverlener worden als je met succes een bhv cursus hebt afgerond. Aan het einde van een dergelijke training weet je precies hoe je moet handelen wanneer er een ongeluk gebeurd. Zo heb je, wanneer je een bhv cursus hebt afgerond toestemming om eerste hulp te verlenen. Daarnaast kun je helpen bij het evacueren van het gebouw en weet je wat je moet doen wanneer er een brand uitbreekt. Wanneer je een bhv’er wilt wordt is een bhv trainingsset aan te raden. Een bhv trainingsset bestaat uit verschillende oefenmaterialen en verschillende examens. Deze zijn helemaal ingericht aan de hand van de richtlijnen van het rode kruis.

Naast dat er te alle tijden een bhv’er in de pand bevindt, is het ook belangrijk om de juiste materialen in huis te hebben om eerste hulp mee te verlenen en/of een brand mee te verhelpen. Een schuimblusser is daarom zeker aan te raden. Door middel van een schuimblusser kan een brand snel worden gedoofd. Wanneer er op tijd een brand wordt gedoofd met een schuimblusser dan kan een grotere brand makkelijk worden verholpen.

https://www.schoens-safety.nl/