Ivomal
Image default
Business

Veiligheid van burgers

De veiligheid van de burgers in een land staat hoog op de lijst voor de regering. Het is belangrijk dat de mensen worden beschermt tegen eventuele dreigingen van buitenaf of juist dreigingen van binnen af. Mensen worden ongemerkt of gemerkt op verschillende manieren beschermt. Een dreiging van buitenaf is zijn bijvoorbeeld aanvallen van andere landen. burgers worden beschermd door het leger. Er vliegen regelmatig vliegtuigen rond die gebieden verkennen op eventuele dreigingen. Dit is belangrijk, omdat gevaar van buitenaf soms onverwachts kan komen. Als er dan dreiging ontstaat word de bevolking beveiligd en beschermd door het hele leger. Dit komt niet heel vaak meer voor in het westen, maar in de zuidelijkere landen komt dit nog wel regelmatig voor.

Dreigingen kunnen ook van binnen af komen, zoals criminaliteit. In de bescherming hiervoor, speelt de politie een grote rol. De politie zorgt ervoor dat mensen zonder zorgen op over straat kunnen lopen. Ook als er overvallen worden gepleegd of andere criminele activiteiten plaatsvinden is de politie er om dit op te lossen. Ook criminele activiteiten die al zijn gepleegd worden opgelost door de politie.

Veiligheid van de mensen word ook beïnvloed door de infrastructuur. Als de infrastructuur niet goed is dan kan dit leiden tot lelijke ongelukken. Gebouwen die niet goed zijn onderhouden bijvoorbeeld kunnen op een gegeven moment steken laten vallen. Er kan bijvoorbeeld een balkon opeens instorten omdat die niet meer stevig genoeg is. Dit kan worden voorkomen door het opstellen van een MOP. Hierin word verwerkt wanneer wat moet wat worden gecontroleerd van een gebouw. Hierdoor blijft de kwaliteit van de gebouwen goed waardoor de veiligheid van de mensen die in het gebouw verkeren op peil blijft. Om de kosten en de financiën hiervan duidelijk te laten zien moet er een MJOB worden opgesteld. Zo is het te allen tijde duidelijk welke kosten er aan komen en kan hier rekening mee worden gehouden.

http://www.laan35.nl/