Ivomal
Image default
Business

Tips om jouw gehoor te beschermen

Heb je steeds meer last van oorsuizingen, roep je steeds ‘wat zeg je?’ of heb je op een andere manier last van jouw gehoor? Dit is niet vreemd. Gehoorproblemen zijn niet langer alleen iets voor ouderen. Ook steeds meer jongeren krijgen steeds vroeger last van hun gehoor. Maar hoe kan dit eigenlijk en hoe kan je je gehoor beschermen?

Tegenwoordig wordt men steeds meer blootgesteld aan harde geluiden. Geluiden boven de 80 decibel kunnen al schadelijk zijn voor het gehoor. Met het luisteren naar harde muziek, vliegtuigen, vuurwerk en noem het maar op stel je jouw gehoor bloot aan diverse slechte invloeden. Maar wat kun je nou doen om te voorkomen dat je gehoorschade oploopt? Je leest het hieronder.

Wat kan ik doen om gehoorschade te voorkomen?

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om schade aan jouw gehoor te voorkomen. We hebben een aantal zeer bruikbare (bekend en minder bekend) voor je op een rij gezet:

Vermijd omgevingen met (te) harde geluiden;

Gebruik oordoppen bij overmatige blootstelling aan harde geluiden;

Zet het geluid op jouw koptelefoon niet te hard;

Stel de volumebegrenzer op jouw telefoon in;

Luister bewust naar niet storende geluiden, zoals bijvoorbeeld naar het geluid van de waterkoker. Hierdoor geef je jouw gehoor rust;

Voeding

Gek genoeg zijn er bepaalde voedingsstoffen die jouw gehoorverlies kunnen beperken. Denk hierbij onder andere aan Omega 3 vetzuren, maar ook aan antioxidanten (te vinden in broccoli, avocado en rode vruchten) en zowel vitaminen als mineralen. Bij het opnemen van voldoende vitamines wordt de bloedsomloop bevorderd, wat de botjes in het oor verstevigd. Zelfs in chocolade zit zink, wat gehoorverlies door ouderdom afremt.

Is het al te laat en heb je op dit moment te kampen met schade aan het gehoor? Schakel dan de audicien van Amsterdam en omstreken in. Bij Het Hoorhuis kunt u terecht voor een gehooradvies op maat!

 

http://www.hethoorhuis.nl/