Ivomal
Image default
Business

De eerste stappen tot een webshop

Door corona zijn er veel mensen gaan ondernemen via het internet. Het kan ook zo zijn dat je het wel wilt, maar niet weet hoe. In deze blog leer je meer over de eerste stappen naar een webshop.

 

WordPress webshop plugin

Allereerst kies je een geschikte WordPress webshop plugin. WordPress biedt veel mogelijkheden die wat meer te bieden hebben. Voor een eenvoudige webshop heb je ook een webshop plugin nodig. Deze worden ook wel een e-commerce plugin genoemd. De plugin voegt in één keer alle features toe die je nodig hebt voor een werkende webshop. Er zijn verschillende webshop plugins. Voorbeelden zijn WooCommerce, Shopify en MarketPress. Wanneer je alleen digitale producten verkoopt (zoals ebooks), is Easy Digital Downloads een geschikte keuze. WooCommerce is voor fysieke producten de meest populaire WordPress webshop plugin. Deze manier verschilt natuurlijk van de professionele manier van de java programmeur, maar het is wel interessant.

 

Installatie e-commerce theme

Voor het gemak ga ik ervan uit dat je de keuze voor WooCommerce hebt gemaakt. In dit geval heb je ook een WooCommerce-thema nodig. Tegenwoordig zijn er een groot aantal gratis thema’s om uit te kiezen, en ze zien er erg goed uit. Toch raden we u aan te investeren in kwaliteitsthema’s. De voordelen van hoogwaardige WordPress-thema’s zijn het geld waard. Er zijn verschillende websites waar je premium thema’s aangeschaft kunnen worden, zoals Elegant Themes en Themeforest.

 

Het is ook belangrijk dat je WordPress webshop responsive is.  Met responsive wordt bedoeld dat de webshop zich automatisch aanpast aan het schermformaat van de gebruiker. Hierdoor zal de webshop er altijd goed uit zien en goed werken. Het maakt dan niet uit vanaf welk apparaat de webshop bezocht wordt. Veel moderne online winkelthema’s zijn responsief. In sommige gevallen wordt het echter aanbevolen om mobiele thema’s te gebruiken om een ​​aparte mobiele online winkel op te zetten. Klinkt het proces tot nu te moeilijk? Dan laat je het toch gewoon doen door een front end developer

http://kojac.nl