Ivomal
Image default
Business

Reparatie van het dak

Je ziet het de laatste tijd vaak: daken die niet goed onderhouden zijn en instorten. Er wordt niet goed gerealiseerd wat de gevolgen van een kapot dak kunnen zijn. Het dak van je huis is erg belangrijk, maar hetzelfde geldt voor daken van een bedrijf of loods. Wat zijn de gevolgen van een kapot dak?

 

Een dak kan zoals eerder gezegd instorten. Dit is erg gevaarlijk. Het instorten van een dak wil en zou je moeten voorkomen. Er wordt daarom aangeraden om één keer per jaar je dak te checken. Het kost niks en je weet dan gelijk in welke staat het dak is.

 

Naast instorten kan een dag ook een lekkage heb. Er kan een lek in het dak ontstaan wanneer er water doorheen komt. Op dat moment heb je niet alleen een kapot dak, maar zit je ook nog met spullen die hier in de buurt van stonden. Er kan schade aan ontstaan en daarnaast is er ook nog kans op schimmel.

 

Na een dakinspectie kan het zo zijn dat er geconcludeerd wordt dat er schade is. Het is slim om dan direct na te gaan denken over een oplossing. Je kan een gedeelte van het dak vervangen, maar ook het geheel ervan. Dit wordt dakrenovatie genoemd.

 

Bij dakrenovaties ligt het aan de huidige staat van je dak. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er scheuren in de dakbedekking zitten of dat er dakpannen beginnen verschuiven. Wanneer dit zo is het nodig tijd voor een inspectie en daarna een renovatie. Hoe sneller je erbij bent hoe minder er vervangen hoeft te worden. Bij te lang wachten is er de kans dat niet alleen de schade toeneemt, maar ook de kosten hoger worden.

 

Er zijn ook dakreparaties. Hier worden kleine ingrepen gedaan om verdere schade aan het dak te voorkomen. Denk hierbij aan het recht leggen van dakpannen of kleine scheuren in het dakleer te dichten. Er wordt geadviseerd om het dak te controleren en repareren om verdere schade te voorkomen.

https://economy.nl/