Ivomal
Image default
Business

Hosted telefonie voor jouw organisatie!

Hosted telefonie is iets waar praktisch alle bedrijven in Nederland op termijn naar over moeten stappen, omdat de ISDN lijnen in het land gaan verdwijnen. Dit betekent dat je niet langer kunt bellen via de verbinding die je op dit moment gebruikt, want deze is op termijn gewoon gedateerd en bevat te veel nadelen. Hosted telefonie is eigenlijk gewoon bellen via internet en hiervoor moet vaak een nieuwe verbinding voor worden gelegd. De Nederlandse Provider heeft dit gedaan bij ons op de vestiging en het is via een zeer soepele manier verlopen, want wij bellen op dit moment via een verbinding die aan alle eisen voldoet om helemaal met de trend mee te gaan en niet achter te lopen op concurrenten. In deze blog deel ik graag met jou mijn ervaring met De Nederlandse Provider om je mogelijk te enthousiasmeren en hen te benaderen voor de overstap naar hosted telefonie.

 

Onze ervaring met hosted telefonie van De Nederlandse Provider

De Nederlandse Provider is een organisatie die ons geholpen heeft bij de transitie naar hosted telefonie. Hetgeen wat hen de meest geschikt maakt is dat ze maatwerk leveren. Ieder bedrijf krijgt een oplossing aangeboden die het best aansluit bij de infrastructuur en wat voor hen dus het meest goedkoop wordt. Hiermee bedoel ik dat je zeker weet dat je niet betaalt voor aspecten die je achteraf helemaal niet nodig blijkt te hebben. De Nederlandse Provider is een bedrijf die hier heel goed rekening mee houdt. Hosted telefonie is iets waar steeds meer mensen en bedrijven naar overstappen en gezien deze stijgende vraag zal de prijs op termijn meebewegen en het advies is om gewoon snel mee te gaan in deze verandering om de lage prijs ervoor te betalen bij De Nederlandse Provider.

 

Advies nodig?

Mogelijk heb je na het lezen van deze blog nog niet helemaal begrepen wat de Nederlandse Provider jou kan bieden. Dit is begrijpelijk gezien de hoge complexiteit van de vraagstukken op technisch vlak. Het advies is om dan gewoon snel contact te zoeken met De Nederlandse Provider om een persoonlijk adviesgesprek aan te vragen, waarin alle vragen beantwoord worden.