Ivomal
Image default
Business

Hoe maak ik een back-up van mijn iMac?

We weten het allemaal, het maken van reservekopieën, ook wel back-ups genoemd, is heel belangrijk. Zelfs al heeft de informatie op onze computer misschien geen onmiddellijke consequenties voor de veiligheid van de staat, of gevoelige informatie van miljoenenbedrijven, ook die ogenschijnlijke onbelangrijke bestanden kunnen heel vervelend zijn als we ze opeens moeten missen.

Maakt u regelmatig reservekopieën van uw iMac? Misschien is het een klusje dat u al een tijdje uitstelt of u ziet op tegen het werk. Voor u het weet heeft u echter een computer reparatie nodig. Met het standaard programma Time Machine is het echter heel makkelijk.

Wat is Time Machine?

Time Machine maakt automatisch reservekopieën op een externe opslagbron en werkt deze steeds bij. Niet alleen wordt de laatste versie van uw bestanden opgeslagen, ook eerdere versies worden onthouden. Als u dus bijvoorbeeld in een bestand dingen heeft weggehaald die u toch nog nodig heeft, kunt u ze alsnog terugvinden.

Hoe kunt u Time Machine gebruiken?

Externe opslagbron

Voor het gebruik van Time Machine heeft u een externe opslagbron nodig. Dit is bijvoorbeeld een harde schijf die u aansluit op de iMac via een USB aansluiting. Deze externe harde schijf moet uiteraard geschikt zijn voor Mac, of geformatteerd kunnen worden om het compatibel te maken. Ook moet deze evenveel of meer opslagcapaciteit hebben, als de interne harde schijf van de iMac.

Het is ook mogelijk om draadloos back-ups te maken, door middel van Time Capsule of een harde schijf die gekoppeld is aan uw Airport Extreme.

Als u een externe harde schijf gebruikt voor Time Machine moet deze soms eerst geformatteerd worden. U kunt dus geen schijf gebruiken waar ook andere bestanden op staan, deze worden dan tijdens het formatteren verwijderd. Ook kan het zijn dat Time Machine in het gebruik bestaande bestanden overschrijft. Zorg er dus voor dat u eerst een harde schijf heeft met voldoende opslagcapaciteit, en als er iets op staat, dat dit er af mag.

Time Machine instellen

Het instellen van Time Machine is heel eenvoudig. Als u een externe harde schijf aansluit krijgt u in de meeste gevallen direct de vraag of u deze wilt gebruiken als Time Machine backup. U kunt dan ‘ja’ selecteren en de schijf instellen. Ook is het mogelijk om ‘beslis later’ te selecteren en dan de schijf gewoon te gebruiken. Als u hem opnieuw aansluit krijgt u weer dezelfde melding.

Als u geen melding krijgt kunt u Time Machine terugvinden onder Systeemvoorkeuren. Deze vindt u door op het Apple logo linksboven te klikken. Daar kunt u dan alsnog uw harde schijf instellen als Time Machine back-up.

Time Machine gebruiken

Als u Time Machine heeft ingesteld kunt u automatisch reservekopieën gaan maken. Time Machine maakt elk uur een reservekopie. U kunt uw iMac tussentijds gewoon blijven gebruiken. Het is ook mogelijk om een reservekopie te maken wanneer u dat zelf wilt via de functie ‘maak nu reservekopie’.

Let op: niet alles wordt per uur bewaard. Van de laatste 24 uur wordt er van elk uur een back-up bewaard, van de laatste maand elke dag en van de laatste maanden elke week. Als de schijf vol is worden de oudste versies overschreven.

U kunt het automatisch reservekopieën maken weer uitschakelen door Time Machine weer uit te zetten of de selectie ‘automatische reservekopieën’ uit te schakelen. Ook kunt u het maken van een reservekopie annuleren. Wilt u niet alles bewaren? Via het menu ‘opties’ kunt u selecteren waar u wel of niet back-ups van wilt maken. Lukt het niet? Schakel dan iMac reparatie amsterdam in.

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/imac-reparatie-amsterdam/