Ivomal
Image default
Business

Het rookverbod kent geen uitzonderingen

Ondertussen is er niet meer om heen te komen dat het roken van sigaretten, sigeren en een waterpijp zeer schadelijk is voor de gezondheid. Het veroorzaakt niet enkel schade aan de gezondheid van de roker zelf, maar ook die van omstanders of mensen in dezelfde ruimte. Op pakjes van rookwaren staan dan ook genoeg teksten en afbeeldingen om de roker te waarschuwen. Met afbeeldingen van nare gevolgen van roken, proberen ze rokers af te schrikken en op andere gedachten te brengen.

Het is dan ook logisch dat het aantal plaatsen waar je mag roken, steeds meer beperkt wordt. In openbare ruimtes is het gelukkig al lang niet meer toegestaan om binnen te roken. Zo is het sinds 1 juli 2008 verboden om binnen horeca ruimtes te roken, dit om hinder voor andere mensen te voorkomen en voor de hygiëne. Een tijdje werd ervoor gekozen om een afgesloten ruimte binnen de zaak te maken waar rokers konden gaan zitten, maar ook dit wordt ongezien.

Toch is er een uitzondering op deze regel, namelijk de shisha lounges. Dit is een café waar je naast de gebruikelijke drankjes ook een waterpijp bestellen kan. Als je zaak draait rond het aanbieden van shisha, is het natuurlijk moeilijk als er zo een regel wordt geactiveerd. Maar toch kwam er voor de shisha lounges geen uitzondering. Als hun klanten shisha tabak willen roken, moeten ze ook in een afgesloten ruimte binnen de zaak zitten of op een terras buiten. Voor de shisha café’s was dit natuurlijk wel een kleine terugslag. Maar het leidde ook wel tot leuke oplossingen zoals grote verwarmde terrassen die zowel in de zomer als de winter zeer gezellig zijn.

Shisha lounges vonden dus ook hun oplossing om de zaak draaiende te houden. Dat was nodig, want het openbaar rookverbod is dan ook is alle gevallen een goede zaak voor de gezondheid van de samenleving.

https://premium-hookahs.nl