Ivomal
Image default
Business

Dakbedekking hellende daken

Als u dakbedekking zoekt voor hellende daken, heeft u keuze uit dakpannen, metaalplaten en een rietendaken. Elk van deze keuzes hebben hun voor- en nadelen. Om de keuze voor u makkelijker te  maken hebben we de verschillende keuzes voor hellende daken op een rij gezet.

Dakpannen

Op hellende daken zijn dakpannen het meest voorkomend. Om deze reden is er ook veel keuze in kleuren en stijlen binnen deze soort dakbedekking. Dakpannen beschermen uw dak tegen alle weersomstandigheden, ze behouden hun kleur en zijn milieuvriendelijk.

Er zijn 3 verschillende soorten dakpannen:

  • Betonnendakpannen – Deze dakpan is de goedkoopste keuze, maar heeft daarom ook een minder lange levensduur
  • Leien dakpannen – Doordat leien dakpannen van natuursteen worden gemaakt, heeft dit een unieke uitstraling. De levensduur is ongeveer 40 jaar en zit dus tussen de andere twee keuzes in.
  • Kleidakpannen – Deze dakpan gaat het langste mee en is in vele verschillende kleuren te verkrijgen

Metaalplaten

Tegenwoordig worden steeds meer huizen met hellende daken bedekt met metaalplaten. Metaalplaten geven een huis een moderne look en daarnaast ziet metaal er natuurlijk ook gewoon strak uit. Als u opzoek bent naar een dakbedekking met een hele lange levensduur en heeft u geen zin in ouderhoud? Dan zijn metaalplaten de beste keuze voor uw hellende dak. Ook metaalplaten zijn er in verschillende soorten:

  • Aluminium – Deze metaalplaat is perfect voor huizen met aparte vormen. Door zijn flexibiliteit verliest aluminium wel een stuk levensduur. Aluminium gaat gemiddeld 50 jaar mee.
  • Zink – Zink is eigenlijk identiek aan aluminium metaalplaten. Het enige verschil tussen deze twee soorten dakbedekkingen is de flexibiliteit. Doordat zink minder flexibel is gaat het gemiddeld 100 jaar mee.
  • Koper – Deze metaalplaat zit met zijn levensduur tussen zink en aluminium in.

Rietendak

Een rietendak ziet er natuurlijk erg chique en authentiek uit, maar deze soort dakbedekking heeft wel veel onderhoud nodig, heeft een korte levensduur en daarnaast heeft een rietendak ook een hogere prijs dan de andere dakbedekkingen voor hellende daken. Daarentegen verhoogt een rieten dakbedekking hoogstwaarschijnlijk wel de waarde van uw huis en riet kan ervoor zorgen dat uw energiekosten gereduceerd worden.

Bent u op zoek naar een bedrijf die uw hellende dak(en) vakkundig kan bedekken met dakpannen, metaalplaten of rieten dakbedekking? Dakster dakbedekking is uw specialist in het bedekken van uw hellende daken.

http://dakster.nl/