Ivomal
Image default
Business

BBT Shop en de posities binnen het basketbal

Net als binnen het voetbal zijn er diverse posities te vinden in het basketbal. In het moderne basketbal bestaan er vijf posities. In dit artikel wordt de inhoud van een aantal van deze posities nader toegelicht. Bent u geïnteresseerd om zelf te beginnen met basketbal? Kies dan wel voor de juiste basketbal uitrusting. Deze kunt u eenvoudig bestellen op BBT Shop. BBT Shop heeft een ruim aanbod aan ballen, baskets, schoenen en accessoires op het gebied van basketbal. De website is zeker het bekijken waard!

Center

De center, waarnaar wordt gerefereerd als de nummer 5 positie, wordt meestal bezet door de langste speler in het basketbalteam. Zijn lengte gaat natuurlijk gepaard met veel gewicht en kracht. Een gemiddelde Center binnen het NBA is ongeveer 2,08 cm. De rol van de center is om in de buurt van de basket te scoren en de tegenstander hier juist van te weerhouden. Een center wordt pas echt goed als hij zijn lengte en kracht weet te combineren met atletisch vermogen en technische vaardigheden. Een dergelijke speler zal van onschatbare waarde zijn voor het team. Vaak ontstaat er de discussie of de center niet een power-forward is.

De power-forward

De power-forward bezet die nummer 4 positie. De power-forward is aanvallend ingesteld en speelt met zijn rug naar de basket toe. Ook in verdedigend opzicht is deze speler van waarde. De power-forward speelt in zoneverdediging of man-tot-man tegen de power-forward van de tegenpartij. De power-forward is een van de langste spelers op het veld maar wel wat kleiner als de gemiddelde Center. De power-forward is vaak wel wat steviger gebouwd als de center. Van de Power-forward wordt verwacht dat deze veel van de afvallende rebound pakt en vervolgens probeer te scoren tot ongeveer 2 meter van de basket af.

Tot zover dit artikel. In het volgende artikel bespreken wij de overige posities binnen het basketbal.

https://www.bbtshop.nl/