Ivomal
Image default
Business

Wat is de oorzaak van een hangend ooglid?

Je moet de ander altijd in de ogen aankijken. Dat is beleeft werd ons geleerd. Misschien zijn daarom wel de ogen zo belangrijk als het gaat om uitstraling. Of misschien kijken we gewoon graag naar de ander zijn ogen. De ogen zijn niet voor niets de blikken vanger. De ogen zijn misschien net zo belangrijk als de mond of lach. Helaas heb je niet veel invloed op de ogen. Als je niet graag een bril draagt kun je bijvoorbeeld een keer proberen lenzen te dragen om je uitstraling te veranderen. Voor de rest kun je er niet weinig aan doen.

 

Op latere leeftijd zal de huid verslappen. Dat zullen zelfs ook je ogen merken. Niet iedereen heeft er even veel last van, maar het is mogelijk dat de huid over de ogen komt te hangen. Een hangend ooglid kan je zicht belemmeren. Naast dat het dus van grote invloed is op je uiterlijk kan het zelfs ook gevaarlijk of lastig zijn voor je dagelijkse leven. Vaak willen mensen daarom van de vermoeide uitstraling of belemmering af.

 

De oorzaak van een hangend ooglid ligt vaak bij de levatorspier. De spier die doet zijn werk nog wel, maar zijn verbinding met de spieren van het ooglid zijn verslapt. Een andere oorzaak kan zijn dat de levatorspier zelf niet meer optimaal werk of een zenuw die de spier aanstuurt zijn werkt niet meer goed doet. De laatste twee oorzaken hebben minder te maken met veroudering.

 

De enigste manier om van een hangend ooglid af te komen is met een cosmetische behandeling. Tegenwoordig heb je veel keuze tussen klinieken waar je terecht kunt voor een behandeling. Helaas is de ooglidcorrectie niet zo gemakkelijk als het laten opvullen van je lippen. Van te voren zal je eerst spreken met een cosmetisch arts. Tijdens dit gesprek of consult worden de mogelijkheden gesproken. Daarna maak je pas een vervolg afspraak voor de daadwerkelijke behandeling.

http://injectableklinieken.nl/