Ivomal
Image default
Business

Ontwikkelen van skills

Het is belangrijk voor iedereen om je constant te blijven ontwikkelen in het leven. Dit komt omdat je met de tijd mee moet gaan en je aantrekkelijk moet blijven voor werkgevers voor het vinden van een nieuwe baan. Dit is niet voor iedereen even makkelijk, aangezien er veel dingen zijn waardoor je je ontwikkeld alleen zijn ze niet allemaal even relevant.

Je kan je ontwikkelen op communicatief gebied. Het is belangrij om goed te kunnen communiceren tijdens gesprekken om zo het beste en zoveel mogelijk uit het gesprek te krijgen. Bijvoorbeeld bij een onderhandeling, is het handig dat je weet wanneer je wat moet zeggen om zo een zo positief mogelijke uitkomst te kunnen generen. Dit kan in sommige gevallen heel belangrijk zijn. Als grote bedrijven onderhandelen dan gaat dit vaak om veel geld, en als iemand dan verkeerd handelt, kan dit tot hele grote verliezen leiden.

Ook op kennis gebied is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Dit kan je op verschillende manieren doen. je kan aan een nieuwe opleiding beginnen. zo krijg je een brede kennis van een bepaald vak waardoor je hartstikke aantrekkelijk word om aan te nemen. Voor mensen die al wat ouder zijn is dit niet altijd een optie aangezien ze simpelweg te oud zijn om weer naar school te gaan of omdat ze een al een vaste baan hebben. Daarom is de optie om een cursus te volgen dan beter. Je krijgt dan in een relatief korte tijd heel veel kennis binnen waardoor je weer op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en trends op jouw vakgebied.

Het kan wel eens voorkomen dat je word ontslagen omdat je niet ver genoeg ontwikkeld bent of omdat je niet over de relevante kennis beschikt die dat bedrijf nodig heeft. Daarom is het handig om dan een outplacementbureau te raadplegen om zo sneller aan een baan te komen. Tijdens de outplacement word je begeleidt naar een nieuwe baan en is de kans wel 70% groter.

https://loopbaannederland.nl/