Ivomal
Image default
Business

Nieuwe camionette kopen? Lees eerst deze aandachtspunten.

Een camionette kopen is net als de aankoop van een nieuwe wagen een lang en vermoeiend proces dat bestaat uit verschillende stappen. Je kijkt meestal eerst rond op het internet om mogelijke merken en modellen te zoeken, daarna vergelijk je jouw favorieten en tenslotte stap je naar een of meerdere dealers om een testritje te doen. Een jouw bestelwagen gekozen is, moet je nog de juiste opties selecteren en enkele weken/maanden wachten op de levering.

Wie een nieuwe camionette gaat kopen, kan best wel enkele tips gebruiken om de juiste keuzes te maken. Het is immers een fikse investering die je niet lichtzinnig neemt. Het zou zonde zijn moest je na enkele weken of maanden tot het besef komen dat je enkele foute keuzes hebt gemaakt.

Houd dus zeker rekening met onderstaande tips bij de aankoop van een camionette.

Tip #1 – laat je leiden door reviews

Als je zelf niets afweet van camionettes, raad ik aan om online wat opzoekwerk te verrichten. Er zijn tientallen websites en blogs die zich bezighouden met het reviewen van auto’s en bedrijfswagens. Voor deze mensen is dat en fulltime job. Ze hebben dus veel meer ervaring met het vergelijken van verschillende merken en modellen. Vertrouw op hun oordeel om de beste camionettes te vinden.

Tip #2 – zoek zelf informatie op online

Daarnaast is het makkelijker dan ooit om zelf informatie op te zoeken. Via het internet leer je alles wat je moet weten over de verschillende modellen. De meeste fabrikanten hebben een online configurator waar je zelf een nieuwe camionette kan samenstellen. Je kiest het model, de motorisatie, de kleur, de inrichting, extra opties en veel meer. In de laatste stap van deze configurator zie je meteen de kostprijs van jouw zelf samengestelde camionette. Deze stap is ideaal om een handvol modellen te vergelijken op basis van uitrustingsniveau en prijs.

Tip #3 – denk aan het basiscomfort

Over de opties gesproken: soms is het geen slecht idee om te investeren in enkele ‘luxueuze’ extra’s. Moet je regelmatig lange afstanden afleggen en veel autostrades nemen? Dan is een cruise control de moeite waard. Ook een meer geavanceerde versie, die automatisch afstand houdt met de voorligger, zal voor meer comfort zorgen. Gelukkig zijn veel uitrustingen die vroeger een optie waren vandaag reeds standaard aanwezig, zoals een automatische airco en een navigatiesysteem.

Tip #4 – vergeet de inrichting niet

De bedrijfswagenuitristing van de fabrikant beperkt zich meestal tot de bestuurderscabine. De laadbak is altijd vrij standaard. Daarom neem je na de levering best contact op met een inrichtingsbedrijf. Deze professionals voorzien de laadbak van opbergrekken, werktafels, bevestigingsbeugels, enz. Deze inrichting biedt twee voordelen: 1) al je materiaal blijft op zijn plaats tijdens verplaatsingen, zodat het geen rommelhoop wordt, en 2) je vindt sneller het juiste gereedschap omdat alles netjes gesorteerd is. Een bedrijfswageninrichting komt dus de veiligheid en efficientie ten goede.

 

https://www.lrb.be/bedrijfswageninrichting/lrb-aluminium