Ivomal
Image default
Business

Hoeveel mensen besparen er jaarlijks?

 

Ben u opzoek naar een voordelig internet? Providers is de voordelige onlinepartner. Maar wat heeft de site eigenlijk nog meer te bieden? Hoeveel mensen stappen er jaarlijks over in Nederland?

Constatering van de vaste lasten

Steeds meer Nederlandse consumenten komen erachter dat ze te veel geld afdragen voor hun vaste lasten. Uit een recentelijk onderzoek is naar voren gekomen dat het doorsnee gezin dat woonachtig is in Nederland, meer dan 50% van zijn vaste inkomen kwijt is aan vaste lasten. Als je hier over nadenkt dan kom je al snel tot de conclusie dat dit getal aan de hoge kant ligt. Vaak realiseren mensen zich niet dat er ook veel geld bespaart kan worden op de vaste lasten, maar doordat consumenten hun dagelijkse leven hebben wordt hier ook minder aandacht aanbesteed. Dit is ergens een logisch standpunt, echter is de andere zijde van het verhaal dat je al jaren te veel geld betaald. Dit zijn namelijk de zogenoemde ‘’slapers’’, dit zijn mensen die ooit in het verleden een contract hebben afgesloten bij een energieleverancier en hier nooit meer zijn weggegaan. Sinds het btw tarief in Nederland is verhoogd zijn er steeds meer consumenten op de vaste lasten gaan letten en hierdoor nog meer zijn gaan overtappen, maar hoeveel consumenten in Nederland stappen er op jaarlijkse basis over?

De overstapper per jaar

In Nederland zijn er steeds meer mensen die consequent op jaarlijkse basis overstappen van energieleverancier en internetprovider, want je betaalt hier doorgaans te veel geld voor. Er zijn in het jaar 2016 op 2017 ruim 1.2 miljoen Nederlanders overgestapt van aanbieders, hierdoor werd er gemiddeld €253 euro op jaarlijkse basis bespaart. Je kan hieruit concluderen dat dit een enorm bedrag is dat je kunt besparen op jaarlijkse basis, als je ook wilt gaan besparen op je vaste lasten, wacht dan niet langer en bekijk direct wat de mogelijkheden zijn!