Ivomal
Image default
Business

De beroepen die doorgaan

De crisis veroorzaakt door het COVID 19 virus raakt ons hard. We moeten natuurlijk allemaal binnen blijven en eettentjes zijn gesloten. Heel veel mensen kunnen op het moment niet werken, omdat hun werkplek gesloten is en zij niet vanuit huis kunnen werken. Dit zijn bijvoorbeeld serveerders, fabrieksmedewerkers of caissières van modewinkels. Zij hebben op het moment weinig tot geen inkomen en hebben dus grote zorgen. Een groot gedeelte van Nederland kan gelukkig wel gewoon doorwerken. Zij kunnen dat vanuit thuis doen. En dan zijn er natuurlijk nog de vitale en cruciale beroepen.

De vitale en cruciale beroepen zijn beroepen die zo belangrijk voor de samenleving, dat de processen hierin niet stilgezet kunnen worden. Hierbij moet je denken aan medewerkers bij de gemeente, Provinciale Staten of in het parlement. Maar ook natuurlijk aan de mensen in de zorg, de dokters, chirurgen, verplegers, ambulancebroeders, ga zo maar door. Ook het onderwijs gaat veelal gewoon door, bijvoorbeeld voor de kinderen met ouders in de vitale of cruciale beroepen. Het is opvallend om te zien dat deze beroepen, die nu zo gewaardeerd worden dat mensen er met z’n alle voor gaan klappen, erg slecht verdienen. Het zijn precies de sectoren waar het meeste op bezuinigd is in de afgelopen jaren. En dat zijn nu de mensen die de belangrijkste taken door moeten voeren.

En er is natuurlijk nog een andere sector die gewoon door moet; de supermarkten. De etiketteermachine daar staat elk moment van de dag roodgloeiend om zo snel mogelijk het etiket voedingsmiddel op het product te krijgen en dus in de winkel te kunnen plaatsen. De mensen die daar werken, draaien overuren. Ze worden slecht door de klanten behandeld, die of ruzie gaan maken over uitverkochte producten, of niet genoeg afstand houden. Ook voor hen zou dus iets meer dankbaarheid en respect mogen komen.

 

 

 

https://coding.koenig-bauer.com/nl/