Ivomal
Image default
Auto's en Motoren

Rolstoelbus occasions en de mogelijkheden

De diversiteit aan beschikbare rolstoelbus occasions is wat de aanschaf van een tweedehands bus voor deze specifieke doelgroep zo interessant maakt. Wanneer je zelf geconfronteerd wordt met een situatie waarin iemand volledig afhankelijk wordt van een rolstoel, wil je mobiliteit kunnen garanderen. De vrijheid die iemand heeft om te gaan en staan waar hij wil – zelfs als daarbij een rolstoel komt kijken – is van onschatbare waarde. Iemand die vanwege het ontbreken van geschikt rolstoelvervoer aan huis gekluisterd is geweest, kan beamen dat een rolstoelbus een wereld van verschil uit kan maken. Je kunt ineens weer er op uit gaan en de bloemetjes buiten zetten. 

Waarom een rolstoelbus occasion overwegen?

Je hebt niet per definitie een nieuwe bus nodig, die je weer helemaal aan dient te passen aan de specifieke rolstoelafmetingen en overige eisen. Met een professionele partij die autoaanpassingen doet, kun je prima overleggen waar jouw rolstoelbus occasion minimaal aan moet gaan voldoen. Zo kan deze partij j helpen een keuze te maken uit de beschikbare occasions. Je bent dan minder kwijt aan een nieuwe bus, terwijl je wel je doel behaalt, doordat je iemand die rolstoelafhankelijk is kunt vervoeren.

Voordelen ten opzichte van nadelen bij de aanschaf

Een rolstoelbus occasion is gebruikt en kan dan ook sporen van dit gebruik vertonen, maar deze bussen zijn ook goed ingereden, dus als de kilometerstand, de prijs en het onderhoud in orde is, kun je je er geen buil aan vallen. Je krijgt dan waar voor je geld en kunt – samen met kinderen of partners die in een rolstoel zitten – nog lang plezier hebben van de bus en samen ritten door het land maken. Dat je samen mobiel blijft, betekent meer dan je voor mogelijk houdt. En dat merk je pas echt als je een tijdje zonder rolstoelbus hebt gezeten.

Meer weten over rolstoelbus occasions? Bezoek dan de website van Freedom Auto Aanpassingen.

https://www.freedomautoaanpassingen.be