Ivomal
Image default
Aanbiedingen

Wat is een game-ontwikkelaar?

software developer vakken

Gameontwikkelaars verwijzen naar mensen die applicaties en software ontwikkelen in de vorm van games. Overweeg simulators, serious games of games voor consoles. Game-ontwikkelaars kunnen niet alleen creatieve concepten voorstellen, maar hebben ook expertise in de technologie achter de game.

Wat doen game-ontwikkelaars?

Gameontwikkelaars zetten ideeën om in praktische en technisch effectieve concepten. Hij of zij ontwerpt, bouwt en programmeert interactieve digitale producten en houdt zich voornamelijk bezig met de technische componenten van het spel. Als game-ontwikkelaar gebruik je hiervoor vaak 3D-software. Virtual reality (VR) en augmented reality (AR) worden steeds belangrijker in het werk van game-ontwikkelaars omdat deze technologieën in steeds meer omgevingen worden gebruikt. Als game-ontwikkelaar hoef je je niet bezig te houden met games die je in je vrije tijd speelt, en je hoeft je ook niet bezig te houden met games voor educatieve en professionele doeleinden. Dit kan een console, pc en online games zijn, of een interactieve installatie.

Activiteiten die verband houden met de rol van de game-ontwikkelaar zijn onder meer:

Ontwerp 3D grafische onderdelen

Nadenken over de ontwikkeling van innovatieve games

Technische ideeën technisch uitleggen

Ontwikkeltools en simulatie

Schrijf, ontwerp en onderhoud betrouwbare code

Analyseer en verbeter bestaande games

Stel nieuwe functies voor

Maak modellen, storyboards, schetsen en / of collages

Volg de ontwikkeling van technologie

Je kunt dit als game-ontwikkelaar doen op verschillende platforms: van applicaties tot desktops, van iOS tot Android en .NET.

Game-ontwikkelaars kunnen contact opnemen en de volgende tools en technologieën gebruiken:

Verenigen

Unreal Engine 4

blauwdruk

C ++, C #, Java

Maya, 3DS Max, Cinema 4D

Waar werken game-ontwikkelaars?

Als game-ontwikkelaar kun je bij steeds meer bedrijven en organisaties werken omdat VR- en AR-technologieën op steeds meer plaatsen worden gebruikt. De soorten organisaties en bedrijven waar u kunt werken, zijn onder meer:

Creatieve of IT-organisatie

Spelstudio

Bedrijven die serious games ontwikkelen

VR-industrie

Bedrijven en organisaties die veel gebruik maken van simulatoren of VR- of AR-technologie

Tijdens je werk kun je omgaan met collega’s in verschillende IT-disciplines, zoals C # developers, C ++ developers, applicatie developers. User interface designer en ethische hacker.

Hoe word je een game-ontwikkelaar?

Op het gebied van gameontwikkeling zijn er verschillende cursussen op MBO- en HBO-niveau. Je kunt deze opleiding volgen aan het grafisch middelbaar beroepsonderwijs of de kunstacademie, in dit vak ligt de nadruk meer op de creativiteit van de industrie dan op het reguliere middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Ze bieden ook training voor game-ontwikkeling. In deze cursus leert u niet alleen programmeertechnieken, maar leert u ook spellen en ontwerppatronen te ontwerpen met behulp van 3D-software.

Welke mogelijkheden heb je als gameontwikkelaar nodig?

Als je game-ontwikkelaar wilt worden, heb je creativiteit en technische vaardigheden nodig. Het is handig als u de volgende voorwaarden heeft:

Je kunt (technische) problemen goed analyseren en ervan genieten

Je hebt innovatieve methoden en technische inzichten

Je hebt de drang om je te ontwikkelen

Je bent flexibel, je kunt je gemakkelijk aanpassen

Je bent een echte game-maniak

Wat is het salaris van een game-ontwikkelaar?

Het gemiddelde salaris van een gameontwikkelaar ligt tussen 2.500 en 4.500 euro. De hoogte hangt natuurlijk af van je opgebouwde ervaring en training.

https://www.webdeveloper.today/2020/12/

https://webdevelopmentapp.com/nl/development.html