Ivomal
Image default
Woningen

Een makelaar kiezen: fouten die u niet mag maken!

Korte tijd en onvoldoende kennis, er zijn genoeg redenen om makelaars om professionele kennis te vragen. Maar het is niet eenvoudig om deze bomen door het makelaarsbos te zien. We hebben enkele tips gegeven om u te helpen bij het kiezen van een makelaar en hoe u uw makelaar scherp kunt houden. succes!

Laat uw makelaar niet alles beslissen

In principe kan uw makelaar een expert zijn, maar zelf wat onderzoek doen voordat u een akkoord bereikt, zal u geen kwaad doen. Controleer de vraagprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt en probeer zelf een realistische verkoopprijs te bepalen. U kunt dan op een verstandige manier met de makelaar praten. Vergeet niet dat makelaars ook een sterke interesse hebben in snelle verkoop. Voor hem / haar is het verschil in commissie tussen een iets hogere prijs en een iets lagere prijs verwaarloosbaar.

Doe nooit een beroep op een illegale makelaar

De erkende makelaar heeft een BIV (Professional Association of Realtors) -certificaat. Momenteel zijn er in België ongeveer 9.536 erkende makelaars, dus er zijn nog veel mogelijkheden! Het is ook bekend dat illegale makelaars in principe geen recht hebben om vergoedingen in rekening te brengen. De overeenkomst met de illegale makelaar is ongeldig. Opmerking: het is niet omdat makelaars worden erkend dat ze kwaliteitsdiensten kunnen leveren.

Kies niet zomaar een makelaar

Voordat je naar het feest gaat, moet je weten dat je nooit gewond zult raken. Probeer te chatten met iemand die eerder met de makelaar heeft gewerkt. Wat is hun ervaring, waarvoor hebben ze betaald en wat heeft de makelaar voor hen gedaan?

Kijk niet naar het Permanent Comité

Wist u dat makelaars helemaal niet onderhevig zijn aan vaste wisselkoersen? De gemiddelde commissie kan schommelen met ongeveer 3%, maar u hoeft het daar niet mee eens te zijn. Als uw huis bijvoorbeeld voor een bepaalde periode of voor een bepaalde prijs wordt verkocht, kunt u makelaars in onroerend goed stimuleren door bonussen uit te geven. Als de verkoopprijs lager is dan een bepaald bedrag, kunt u hier natuurlijk ook een overeenkomst over bereiken. Hoe dan ook, begin het gesprek!

Hier zijn wat meer praktische tips:

Kies een makelaar die de lokale markt begrijpt.

Kies een makelaar die thuis is in uw woningprijssegment.

Individuele klikken op makelaars en makelaarsklikken op onroerend goed zijn niet onbelangrijk

Zet vanaf het begin alle afspraken netjes op papier

https://be.propenda.com/keyword/te-koop-een.html