Ivomal
Image default
Kinderen

Schoenen voor mijn dochter

Heb jij een dochter en zoek je nieuwe kinderkleding en schoenen? Dan denk je meteen aan leuke kleding en natuurlijk schattige schoenen, maar wat is nou leuk en toch comfortabel. Je wilt dat je dochter er leuk en schattig uitziet, maar dat mag niet ten koste gaan van de manier hoe de schoenen zitten. Ze moet er alsnog de hele dag op lopen.

Soorten meisjes schoenen

Je hebt  veel verschillende soorten meisjes schoenen. Bij jongens is het altijd al snel vrij makkelijk. Je hebt eigenlijk alleen maar de keus uit hoge of lage sneakers. Bij meisjes ligt dat wel iets anders. Zo heb je keus uit laarsjes, slippers, sandaaltjes, ballerina schoentjes en natuurlijk de classic sneakers. Welke soort schoen je voor je dochtertje, nichtje of zusje moet kopen ligt ook aan het soort meisje. Eigenlijk komt het erop neer dat je genoeg keus heb en dat het vooral ook ligt aan het soort kind dat je hebt. Voor de zekerheid wordt hieronder in de blog even uitgelegd wat voor schoenen bij wie passen en wat de voor-, en nadelen eraan zijn. Zodat je honderd procent de juiste keus maakt voor jouw dochter!

Sneakers

Sneakers is makkelijkste optie. Meisjes sneakers zitten bijna altijd goed bij iedereen en staan altijd leuk, schattig en sportief. Maar zijn aan de andere kant wel aan de basic kant, ieder kind loopt op sneakers. Je kan dus voor de veilige, comfortabele optie gaan. Alleen maakt dat de outfit van je dochter ook wel veilig en simpel

Laarsjes

Altijd schattig van die kleine laarsjes. Ook hier heb je nog verschillende dingen in. Een groot voordeel aan laarsjes zijn de ritsen aan de zijkant. Ze zijn makkelijk aan te doen voor kinderen en zorgen dan ook voor minder problemen dan veters strikken. Een nadeel is dat goedkope laarsjes vaak minder lekker zitten. Ze kunnen soms gaan schuren bij de enkels of tenen aan de voorkant. Dit is dus zeker wel een punt om op te letten als je laarsjes wilt gaan kopen voor je dochter.

Meisje

Ballerina schoentjes

Je kent het wel de schattige instap schoentjes. Ze zijn makkelijk aan te doen en zitten vaak wel comfortabel. Een nadeel is dat ze ook makkelijk uitvallen of uit getrapt kunnen worden. Vooral voor de kinderen die niet stil kunnen zitten of veel bewegen met hun benen is het niet altijd heel handig. Wel een groot voordeel is, dat meisjes zich een danseres voelen. Vooral meisjes die geïnsereerd zijn in dansen en ballet vinden dit vaak hele leuken schoenen.

Welke schoenen geef ik me dochter?

Dus de conclusie is eigenlijk hetzelfde gebleven. Het ligt aan de persoonlijkheid van je dochter welke schoenen ze graag willen. Wel is het dus belangrijk om rekening te houden met de activiteiten die gedaan moeten worden met de schoenen en of ze daadwerkelijk lekker zitten.