Ivomal
Image default
Kinderen

Hoelang hou jij die fidget spinner op je vinger?

Fidget spinners, wie kent ze niet? Ze zijn vooral bekend van de rage van enkele jaren geleden. In dat jaar zagen we van het een of andere moment alle kinderen met fidget spinners op hun vingers trucjes doen.

Wat is een fidget spinner?

Voor de mensen die niet weten wat een fidgetspinner is? Dat ga ik je nu eerst even gauw uitleggen. Het is een klein apparaatje dat je kunt laten draaien op je vingertoppen. Het is de kunst om de spinner zo lang mogelijk te kunnen laten draaien. Nou kan de ene spinner echt veel beter draaien dan de andere. Dus zo’n wedstrijdje is natuurlijk nooit helemaal eerlijk. Maar wel als je het beide met dezelfde fidget doet en er dan bijvoorbeeld een stopwatch naast houdt.

De fidget spinner is bedacht voor kinderen die het lastig vinden om hun handen rustig op tafel te houden. Bijvoorbeeld als ze in de klas zitten. Men bedacht dat als je deze kinderen iets zou geven waarmee hun handen kunnen friemelen, ze dan beter geconcentreerd de les zouden kunnen volgen. Verschillende testen hebben dat uiteindelijk ook uitgewezen. Hoewel de fidget spinner dus eigenlijk hier voor bedoelt was, werd het een hele hype en rage.

Door de rage werd de eenvoudige fidget spinner met 3 gaten en 1 midden plateau al gauw ingewisseld door mooie metalen exemplaren. Er ontstonden fidgets met 2, 3, 4, 5 en zelfs 7 blades. Dat leken een soort ninja sterren. Veel mensen begonnen de exemplaren te verzamelen. En tot de dag van vandaag worden fidget spinners nog steeds verzameld door verschillende mensen. Bij aankoop kijken mensen vooral naar het model. Is het model uniek? Is het een bijzondere fidget spinner? Gelukkig zijn er online nog heel wat fidgets te koop. En het leuke is dat ze tegenwoordig niet meer zo duur zijn als dat ze tijdens de rage waren.