Ivomal
Image default
Aanbiedingen

Welk rijbewijs op welke leeftijd

Vele jongeren kijken uit naar de dag dat ze zestien worden, tenminste voorheen. Zestien jaar betekende dat je eindelijk voor je scooterrijbewijs mag gaan en dat je onbeperkt vrij kan rondrijden op je scooter overal naartoe waar je maar wil. Maar sinds de leeftijd van het volgen van autorijlessen is veranderd is te zien dat steeds minder jongeren gaan voor een scooterrijbewijs. Dit komt doordat het na hun zestiende verjaardag nog maar een half jaar duurt voordat zij mogen beginnen met het halen van het autorijbewijs. Wanneer zij het autorijbewijs na hun zestien en halve jaar hebben behaald is het niet zo dat zij ongelimiteerd alleen mogen rondrijden, dit kan pas op hun achttiende. Hiermee wil de regering ervoor zorgen dat jongeren, wanneer zij achttien zijn, beter kunnen rijden dan wanneer zij direct alleen mogen rijden. Wat wel te zien is dat uiteindelijk vele jongeren toch gaan voor deze keuze. Wanneer zij dan voor hun achttiende zijn geslaagd voor het autorijbewijs is het wel zo dat een volwassene met minimaal 5 jaar rijervaring naast deze persoon moet zitten.

Voor de motor gelden er weer andere regels. Zo zijn er twee categorieën waaraan je kan deelnemen, maar er zitten wel bepaalde leeftijden aan vast. Zo heb je voor het motorrijbewijs het rijbewijs A2 en A. Het A2 rijbewijs mag vanaf het achttiende jaar behaald worden en staat voor de lichtste motor. Het A-rijbewijs mag zonder enkel ander motorrijbewijs pas behaald worden in het 24ste jaar. Je mag ook al voor het A-rijbewijs gaan wanneer je op je 22ste jaar al meer dan twee jaar in het bezit bent van je A2 rijbewijs. Ben je 22 en je wil voor je motorrijbewijs gaan, dan is het beter om te wachten tot je 24ste anders moet je, wanneer je een zwaardere motor wil weer opnieuw je rijbewijs halen met alle kosten van dien.

Voor een motor geld het eigenlijk niet zo zeer, maar wel voor alle andere voertuigen op vier of meer wielen. Het achteruitrijden wordt altijd nog als lastig beschouwen. Om het makkelijker te maken is er de optie om een achteruitrijcamera of een achteruitrijcamera draadloos aan te schaffen, op deze manier weet je precies wat er achter je gebeurt en kan je veilig achteruitrijden of achterwaarts inparkeren.

http://achteruitrijcamerawinkel.nl/