Ivomal
Image default
Gezondheid

Wat is er zo moeilijk aan meedoen met een detox? Lees het hier!

Soms klinkt het eenvoudig, je gaat detoxen, even een paar dagen volhouden en je voelt je weer prima. Maar zo eenvoudig is het niet. Er wordt namelijk heel wat doorzettingsvermogen van je gevraagd. Je gaat namelijk ook (tijdelijk) ongezonde gewoonten weglaten en je gaat echt alleen maar sapjes drinken. Je gaat niets anders meer eten, je lichaam en geest zullen meer rust krijgen, maar het is wel even een andere mindset. Dit kan wel even wennen zijn, maar als je weet waar je het voor doet dan wil je vaak ook wel meedoen met een detox. Toch wil dat niet zeggen dat het eenvoudig is, blijf er daarom goed over nadenken waar je het voor doet en laat het dan rustig op je afkomen. 

Kies recepten die je lekker vindt…

Detoxen kan eenvoudiger worden als je dingen kiest die je lekker vindt. Er zijn tientallen recepten beschikbaar die je door deze periode heen helpen. Daarom is het ook goed dat je je hierin gaat verdiepen en dan in gaat zien welke sapjes je lekker vindt. Als het voor jou de eerste keer is dat jij er aan mee gaat doen, dan is het een kwestie van proeven. Iedereen heeft een eigen smaak. Gember zal wat pittig smaken, maar misschien is dat juist wel hetgeen wat jij lekker vindt. Rode bietensap kan ook een optie zijn, lees er over en ontdek welke smaken bij jou goed aanslaan, zodat jij het vol kunt houden. 

Doorzetten en rustig beginnen

Doordat je alles wat je normaal gesproken op een dag eet gaat vervangen door sapjes, is dat een ingrijpende verandering. Je gaat niet meer snacken, je gaat alleen sapjes nuttigen zodat je organen ook echt tot rust kunnen komen. Dit is een hele verandering, maar de aanhouder wint! Stel je er ook op in, begin er rustig mee door bijvoorbeeld eerst de ochtenden te beginnen met een sapje. Je ontbijt wordt dan een sapje, zo kun jij wennen aan het drinken van sapjes en het vervangen van je gewone voeding. Als je er dan wat langer aan gewend bent, dan kun jij een hele dag over gaan op sapjes en detoxen. Later misschien nog wel drie, vijf of zeven dagen. 

Probeer het eens met rode bietensap

Sommige mensen willen echt eens wat anders en denken dan aan rode bietensap. Dit is zeker een goede en bewuste keuze want het is erg gezond. Het zit namelijk vol met vitaminen en mineralen. Maar het ondersteunt ook de aanmaak van de rode bloedcellen en het is goed voor je bloeddruk en je bloedvaten. Het draagt ook nog eens bij aan een mooie huid.https://www.sap.je/