Ivomal
Image default
Woning en Tuin

Wat is beter: Plakfolie of Plakplastic?

Wat kun je beter gebruiken om je meubels te decoreren? Plakfolie of Plakplastic? Dat is een vraag die heel veel mensen zichzelf stellen. Maar wat is het verschil dan tussen deze twee? En hoe herken je het verschil? Bij Ivomal gaan we dat vandaag eens uitzoeken.

Moet ik plakfolie of plakplastic kopen?

Stel je wilt je keuken met folie decoreren. Doe je dat dan met plakfolie of met plakplastic? Wij vroegen het de experts. En wat blijkt: Plakfolie en Plakplastic is hetzelfde. Bedrijven of winkels geven het beestje een andere naam. Maar het artikel is exact hetzelfde. De conclusie is dus kort: beiden zijn even goed. Zie je dus online of in een fysieke winkel dat ze plakfolie of plakplastic verkopen, weet dan dat het beiden exact om hetzelfde gaat: decoratiefolie voor meubels en accessoires die je kunt beplakken. Er zit wel verschil tussen verschillende merken folie. Zo zal het duurdere folie ongetwijfeld een betere plak onderkant hebben en zal deze dikker zijn. Ga er ook niet zondermeer vanuit dat het wel op jouw meubels zal plakken. Er wordt aangeraden om altijd eerst een klein stukje of een staaltje aan te vragen en dit thuis uit te proberen, alvorens je hele meters gaat aanschaffen.

Wat is beter Raamfolie of glasfolie?

Geldt dat dan ook voor raamfolie? Er zijn immers bedrijven waarvan de ene dit folie raamfolie noemt en de ander dit raamfolie glasfolie noemt. Zit hier dan ook geen verschil tussen? Ook dit hebben wij de experts voorgelegd. Je weet immers maar nooit. Maar zij geven aan dat ook hier meerdere benamingen worden gebruikt voor hetzelfde artikel. Beiden kunnen gebruikt worden voor het plakken op ramen. En ook hierbij geldt dat er wel veel verschil tussen folies onderling kan zitten. Zo heb je bijvoorbeeld zelfklevend raamfolie en statisch. Beiden kleven op je raam, maar wel op een andere manier. De ene doet dat namelijk doordat er aan de achterkant een stickerlaag zit. Bij de ander vormt er zich een statische elektriciteit die ervoor zorgt dat het raamfolie zo aan raam kan kleven. Laatstgenoemde is iets hoger in prijs. Hopelijk ben je weer wat wijzer geworden wat betreft al die folies. We hoeven ons in ieder geval geen zorgen te maken als we per ongeluk plakplastic hebben gekocht en we plakfolie nodig hadden!