Ivomal
Image default
Beauty en verzorging

Van welke materialen zijn implantaten bij een borstvergroting gemaakt?

Bij een borstvergroting worden implantaten oftewel protheses in uw borsten ingebracht. Deze implantaten in kliniek Dr. Wim Danau zijn vervaardigd uit siliconen voor medisch gebruik en zijn veelvuldig door wetenschappelijk onderzoek getest, waardoor de protheses kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid bieden. Implantaten kunnen echter met meerdere materialen gevuld zijn. Hieronder leest u met welk materiaal.

Siliconen met zoutoplossing

Heeft u een borstvergroting ondergaan met implantaten bestaande uit siliconen met zoutoplossing, dan bent u jarenlang verzekerd van resultaat. Deze vulling blijft namelijk zeer stabiel over de jaren. Wanneer er een lek zou plaatsvinden in de siliconen en de zoutoplossing komt in uw lichaam terecht, dan wordt dit moeiteloos en probleemloos door uw lichaam opgenomen. Deze implantaten worden door het lichaam zelf opgevuld, wat inhoudt dat u ze via een kleinere snede kunt inbrengen. Een nadeel is dat dit onnatuurlijk in uw borsten aanvoelt en dat de kans groter is op een kapselrisico.

Siliconen met siliconengel

U kunt ook kiezen voor protheses met een vaste of cohesieve siliconengel. De implantaten met vaste gel voelen stevig aan en de gel zal niet snel uit de siliconen lekken. Wanneer u op zoek bent naar kwaliteit, is dit de beste opvulling voor uw implantaat. Het voelt natuurlijk aan en deze protheses zijn ook het soepelst. Voor de look van uw nieuwe borsten na uw borstvergroting oogt dit implantaat ook het meest natuurlijk.

Andere mogelijke vullingen

Bovengenoemde vullingen worden het meest toegepast, maar er zijn nog andere opvullingen mogelijk. Er bestaan bijvoorbeeld implantaten met een suikeroplossing en opvullingen gevuld met andere organische stoffen. Het gevaar hierbij is dat sommige stoffen een andere chemische samenstelling krijgen in de loop der jaren en bij lekken schadelijk worden voor de gezondheid. Veel van dergelijke opvullingen zijn dientengevolge al uit de handel genomen, maar niet allemaal. Let dus goed op voor welke opvulling u kiest. Ook hierin kunnen de experts van kliniek Dr. Wim Danau u van advies voorzien.

https://danau.be/