Ivomal
Image default
Business

Ongelukken met elektrische fietsen voorkomen

Tegenwoordig zijn elektrische fietsen niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De verhoogde populariteit van de elektrische fiets gaat ook gepaard met meer ongelukken. Vooral de oudere bevolking krijgt vroeg of laat te maken met een ongeluk met of op een elektrische fiets. In dit artikel vind u een aantal tips om het fietsen op de elektrische fiets een stuk veiliger te maken.

Voorlichting is belangrijk

Er is geen middel zo effectief als voorlichting op het gebied van elektrische fiets. Het kan voorkomen dat u niet helemaal comfortabel bent met de werking van de elektrische fiets als u deze net heeft aangeschaft. Daarom kunt u vaak kiezen voor een testrit bij de aanbieden van de elektrische fietsen. Bekijk tijdens deze testrit goed of de elektrische fiets goed bij u past.

Draag bescherming

Het dragen van bescherming is essentieel als u in een fietsongeluk terecht komt. De fietshelm is hiervoor de uitkomst. Tijdens fietsongelukken is  veelvoorkomend letsel, hoofdschade of soms zelfs hersenletsel. Mensen zijn het vaak niet gewend om een helm te dragen als zij de fiets gebruiken als vervoer maar de nieuwe ontwikkelingen bij fietsen, zoals de elektrische fietsen vragen in sommige gevallen wel degelijk om dit soort maatregelen. De helm is nu nog niet verplicht maar dit zal in de toekomst misschien wel zo zijn!

Andere wegbestuurders

Niet alleen fietsgebruikers kunnen wat doen aan het waarborgen van de veiligheid van de fietsgebruiker. Ook de andere weggebruikers moet rekening houden met mensen die zich met de elektrische fiets over de weg bewegen. Hou er als automobilist ook rekening mee dat fietsers tegenwoordig sneller op kunnen trekken als vroeger. De elektrische fiets is ook een stukje breder als de reguliere fiets. Houdt daar dus rekening mee als u wordt ingehaald door de elektrische fiets.