Je wilt al enige tijd jezelf ontwikkelen in de loopbaan. Je vindt het echter lastig om een start te maken. Schakel dan de hulp in van een loopbaancoach. Deze coach ondersteunt en adviseert je bij de ontwikkeling van je loopbaan en geeft executive coaching. Als resultaat krijg je zicht op je drijfveren, kwaliteiten en waarden. Dit helpt om beslissingen te nemen en vervolgstappen te zetten. Je ontdekt hoe je jouw huidige werk zo goed mogelijk af kunt stemmen op jouw talenten. Zo’n loopbaancoach vind je bij Focus, een landelijk loopbaanadviesbureau dat zich richt op duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Zij bieden zowel diensten aan op organisatie-, team- als op individueel niveau.

Hulp van een loopbaancoach voor zowel medewerkers als managers

Focus is een specialist op het gebied van coachingstrajecten. Deze loopbaancoach helpt zowel medewerkers als managers en richt zich op de duurzame inzetbaarheid. Zij helpen je inzicht te krijgen in jouw capaciteiten en gaan aan de slag om de mogelijkheden binnen jouw organisatie helder te krijgen. Ook hebben medewerkers en managers toegang tot een Loopbaanportaal, waar allerlei instrumenten en tests beschikbaar zijn. Hierdoor ontdek je welke functies bij jou passen! Focus biedt twee verschillende coachingstrajecten: executive coaching en performance coaching. Het eerste traject helpt managers met het maken van de juiste keuzes. Het tweede traject is gericht op medewerkers. Medewerkers krijgen door dit traject meer inzicht in hun eigen situatie.

Bevlogenheid bepaalt grotendeels duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is van groot belang. Wanneer medewerkers voldoende bevlogen zijn in het werk, voelen zij zich competent, mentaal en fysiek fit! Vindt u de duurzame inzetbaarheid van medewerkers ook zo belangrijk? Voor medewerkers is het vaak erg belangrijk dat ze zich competent en mentaal en fysiek fit voelen. Ze nemen veel initiatief om zich verder te ontwikkelen en kunnen het werk goed aan. Maar dat is niet het enige. Bevlogen medewerkers zorgen voor een positieve sfeer in de organisatie, wat invloed uitoefent op de andere medewerkers. Bevlogen medewerkers blijven actief aan hun ontwikkeling werken. Maar hoe krijg je jouw medewerkers geïnspireerd? Hiervoor kun je het loopbaanadviesbureau Focus inschakelen. Door coaching, training of begeleiding van een loopbaancoach bij de loopbaanontwikkeling worden medewerkers geholpen om hun talenten optimaal te benutten!