Ivomal
Image default
Aanbiedingen

Ultieme paklijst voor de eerste schooldag

Ultieme paklijst voor de eerste schooldag

Of jouw zoon of dochter nou voor het eerst naar de basisschool gaat of zich na een lange vakantie aan het klaarmaken is voor de oversteek naar de brugklas, eerste schooldagen blijven spannend, ook voor vader, moeder of verzorger. Waarschijnlijk zijn er duizend en één dingen waar je aan denkt, want naast dat boeken gekaft dienen te worden, moeten er agenda’s gekocht worden, en hoop je natuurlijk ook dat jouw zoon of dochter vrienden maakt de eerste weken op de o zo grote middelbare school. Wij presenteren daarom graag een paklijst voor de rugzak van jouw zoon of dochter, zodat je in ieder geval zeker weet dat hij of zij de eerste dag goed voorbereid de deur uit gaat. Lees snel met ons mee! 

 

Eten en drinken

Wees goed voor het milieu en handig voor je zoon of dochter; schaf een drinkbeker en lunchtrommel aan. En wil jouw lieve zoon of dochter geen drinkbeker mee omdat hij of zij dat niet ‘’cool’’ vindt, dan kan je natuurlijk altijd kiezen voor een waterfles van Mepal. Met deze spullen weet je in ieder geval zeker dat zoon of dochter aan zijn dagelijkse drinken én eten komt, en valt er alweer een last van je schouders! 

 

Gear voor in de klas

Volgende obstakel; wat stop je in de rugzak voor in de klas zelf? Waarschijnlijk krijg je voor deze vraag ook een antwoord van de school; veel middelbare scholen delen lijsten uit met tips en tricks voor wat er nodig is. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een etui met pennen, potloden, markeerstiften, een geodriehoek en passer. Daarnaast is het van belang dat jouw kind een rekenmachine aanschaft, een agenda (die overzichtelijk is!) op de kop tikt, en voldoende schriften heeft. Een multomap kan ook erg handig zijn; heeft je kind lekker alles op één plek wat betreft papier en schrift. 

 

De tas zelf

Wij spreken in deze blog veel over een rugzak, dit omdat we toch vaak terugzien dat dit de best en fijnst gekozen optie is voor ‘’brugpiepers’’. De tas met veel boeken is in het begin toch vaak nog wel wat wennen, en een rugzak kan makkelijk gedragen worden met veel gewicht. Toch komt er waarschijnlijk een moment dat jouw kind (meestal de dochters) snapt hoe het kluisje werkt en doorheeft dat zo’n rugzak helemaal niet nodig is (en er dan ook zo snel mogelijk van af wil!). Ga dus van tevoren na of je het belangrijk vindt dat jouw kind begint met een rugzak, of dat je direct een schouder- of handtas aanschaft, zodat het je dubbele kosten bespaart! 

 

 

https://www.mepal.com/