Ivomal
Image default
Business

Hoe kies ik de ideale PVC tegel?

Wil je jouw huis van een unieke nieuwe uitstraling voorzien, dan zijn PVC tegels precies waar je naar op zoek bent. Deze keramische tegels zijn duurzame alternatieven van bijvoorbeeld een ouderwetse vloer of dat slechte behang. De tegels geven een moderne strakke uitstraling en zijn bovendien zeer makkelijk schoon te houden.

Toch is het grootste voordeel van deze tegels ook het grootste nadeel. De keuze is namelijk enorm! Gelukkig nemen wij je mee aan de hand van een aantal cruciale factoren, waardoor je exact weet welke tegel jou het beste past.

Looks

Allereerst is het belangrijk om te weten voor wat voor uitstraling je wilt gaan. De tegels zijn er namelijk in verschillende looks en stijlen. Ben je van het moderne, van de robuuste betonlook, meer van de klassieke look of gaat jouw voorkeur ergens anders naar uit? Het is belangrijk om dit eerst te weten, voordat je een keuze maakt.

Formaten

Wanneer je eenmaal weet voor welke look je wilt gaan, kun je je gaan concentreren op de formaten. Grote ruimtes als de woonkamer lenen zich perfect voor grote 120 bij 120 tegels, terwijl bijvoorbeeld de badkamer weer geschikt is voor kleinere tegeltjes. Meet de ruimtes in jouw huis op en kijk op basis daarvan welk tegelformaat bij welke ruimte aansluit.

Combineren

Ben je een echte creatieveling, dan is er ook altijd nog de mogelijkheid om stijlen en formaten te combineren. Zo lenen de 60 x 60 en de 75 x 75 tegels zich namelijk perfect voor een combinatie. Hierdoor geef je jouw wand of vloer een speelse uitstraling. En wat te denken van een ‘damvloer’ in de keuken. Lekker ouderwets, maar in een strak jasje.

Hulp nodig?

Toch blijft het lastig om te kiezen welke tegels je op jouw vloer of wand plaatst. Je doet er dan ook goed aan om niet zomaar een aankoop te doen, maar de tegels eerst eens in het echt te bekijken. Pand16 in Rosmalen heeft een uitermate grote showroom, waar je alle tegels in levende lijve kunt aanschouwen. Bekijk ook eens de mogelijkheden op de website.

 

https://www.pand16.nl/

Gerelateerde artikelen

Veiligheid van burgers

Een A0 (A nul) printer is een grote aankoop

Cadeau’s kopen?