Ivomal
Image default
Mode en Kleding

Hoe draag je een rugzak?

Grote rugzakken kunnen op de schouders worden gedragen, maar ze worden ook ondersteund door je rug, benen en taille. Daarom is het cruciaal dat de door jou gekozen rugzak goed bij je past. Een slecht passende rugzak kan de vermoeidheid verhogen en zelfs pijn en ernstige schade aan bepaalde lichaamsdelen veroorzaken na langdurig gebruik.

Rugsystemen
Er zijn twee soorten rugsystemen, vast en verstelbaar. Een vast rugsysteem past bij je of niet. Om deze reden zullen fabrikanten vaak vaste rugzakken in verschillende maten produceren. Verstelbare rugzakken zijn aanpasbaar aan je maat, met de mogelijkheid om de afstand tussen de schouderbanden en de heupgordel te vergroten en te verkleinen.

Hoe het past
Bij het passen van een rugzak moeten de schouderbanden strak over de schouders buigen. De heupgordel moet op de heupen zitten, niet rond de taille, zodat meer gewicht van de schouders naar het bekkengebied wordt overgebracht. De heupgordel moet worden aangespannen voordat de schouderbanden worden aangespannen. Trek de schouders niet te strak aan, want dat kan wrijving veroorzaken als je gaat lopen. Tot slot moet de borstriem worden vastgemaakt en aangespannen totdat je voelt dat hij van de voorkant van je schouders wordt getrokken.

Om de gewichtsverdeling van je rugzak te testen kun je iemand anders de heupgordel stevig laten vasthouden en schudden, je moet met de rugzak meegaan als deze goed past.

Ben jij op zoek naar een prachtige leren rugzak van zeer hoge kwaliteit? Kijk dan zeker eens een keer bij het merk Cowboysbag en vind de tas die bij je past.