Ivomal
Image default
Business

Accessoires en meubels voor een industrieel interieur

Het industriële meubilair voor een interieur is herkenbaar door de combinatie van grijstinten, witte kleuren en zwarte accenten. Er wordt niet veel accessoires gebruikt en juist wel veel metalen. Een ander kenmerk van een industrieel interieur is de openheid en het gebruik van industriële meubels. In dit artikel worden de trends voor een industrieel interieur behandeld.

 

Verlichting

De meest klassieke manier van verlichten in een industrieel interieur is het gebruiken van de fabriekslamp. Zo een stoere, robuuste lamp vormt de blikvanger in de kamer. De lamp wordt vaak gebruikt in een eetkamer en gecombineerd met een robuuste houten tafel met stalen poot. Een andere typische industriële optie voor verlichting is de stalen draadlamp. Deze lampen geven een sfeervolle verlichting doordat de stalen draden het licht opbreken.

 

Meubels

De industriële meubels hebben een robuust en stoer uiterlijk. Deze meubels zijn vaak gemaakt van hout gecombineerd met staal. Het gaat dan om kasten, tv-meubels, salontafels en eettafels. De nieuwste trend in de categorie eettafels is de boomstamtafel. Deze tafels bestaan vaak uit een stalen poot met daarop een houtenblad die gehaald is uit een enkele boomstam. Dit geeft een robuust en stoer uiterlijk aan de hele tafel. Daarnaast is elke tafel uniek door de lijnen op het blad.

 

Industriële accessoires

In een interieur die gericht is op de industriële look worden er niet veel verschillende accessoires gebruikt. Als er wel accessoires wordt gebruikt dan zijn dit vaak grote stukken die de aandacht trekken. Door alle robuuste meubelen en materialen oogt een industrieel interieur al snel zwaar. Door het gebruik van accessoires van natuurlijke materialen kan het interieur worden verlicht. Ook bij accessoires worden verschillende materialen gecombineerd. Zo zijn er bijvoorbeeld houten kistjes afgewerkt met leren handvaten. Industriële accessoires kan ook een klein beetje kleur toevoegen aan de gehele look. Kies dan wel een kleur die goed past bij de natuurlijke materialen.

https://www.cedgemeubel.nl/

Gerelateerde artikelen

Regenwaterbeheer en zuivering van afvalwater

De verzorging van een kind

Goedkope webshop bouwers